V kvalifikaci čtvrtý Button čekal víc

Interlagos - Britský jezdec Jenson Button obsadil v kvalifikaci před Velkou cenou Brazílie čtvrtou příčku a do závodu mistrovství světa formule jedna vyrazí z druhé řady. "Jsem spokojený, ale musím přiznat, že jsem čekal lepší výsledek," prohlásil pilot stáje B.A.R., který za vítězem Fernandem Alonsem zaostal o sedm desetin vteřiny.

"V pomalých zatáčkách auto jelo dobře, ale v těch rychlejších mě trápila přetáčivost. Kvůli tomu jsme v zatáčce číslo 11 musel ubrat plyn, a to mě stálo trochu času," litoval Button. "Vadil mi silný vítr a jenom jsem sledoval, jak na druhého Montoyu ztrácím desetinu vteřiny po desetině."

Druhou startovní řadu pro nedělní závod však nepovažuje za špatnou.

"Věřím naší strategii a grand prix vidím optimisticky. Uvidíme, co se při závodu stane," prohlásil britský pilot.

Jeho týmový kolega Takuma Sató naopak musel přetrpět další těžký den. Šance japonského jezdce na úspěch hodně narušil už incident při poslední velké ceně, za kolizi s Michaelem Schumacherem byl Sató potrestán posunem o deset míst zpět. Po výměně motoru vyjel v kvalifikaci jen k zaváděcímu kolu a měřený čas si nepřipsal.

"Doufal jsem, že navážu na dobré výsledky z pátečních tréninků. Jenže v sobotu jsem měl při obou problémy. Proto jsem nemohl vyzkoušet nové pneumatiky. To je velké škoda, protože nevím, jak se na nich vůz bude chovat," uvedl smutně Japonec.

"V kvalifikaci jsme se pak rozhodli absolvovat jenom zahřívací kolo a tím jsme zvýšili šance pro samotný závod. Stejně bych startoval až z konce roštu, takže jsme tomu přizpůsobili strategii. Budu se snažit zajet co nejlepší výsledek," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž