V Americe zájem o formuli 1 klesá

  • 2
Indianapolis - Zájem o závody formule 1 na opačné straně Atlantického oceánu stále klesá. Potřetí v řadě organizátoři Velké ceny USA hlásí, že nebude vyprodáno. V sezoně 2000 se ve "Staré cihelně" jelo prvně a na tribunách sedělo přes 200 tisíc fandům, o rok později to bylo o 25 tisíc méně a letos se očekává návštěva maximálně 150 tisíc lidí. Přes úbytek však žádný jiný závod formule 1 letos na vlastní oči tolik příznivců nevidělo. "Před pár měsíci jsme již měli přes sto tisíc prodaných lístků, ale nyní vidíme, že množství návštěvníků nedosáhne loňské úrovně," prozradil agentuře Reuters mluvčí oválu Fred Nation.

Nation hledal nahlas důvody úbytku zájemců o lístky: "Vliv na návštěvu může mít to, že šampionát je již rozhodnutý a málo evropských fanoušků bude proto podnikat dlouhou cestu přes oceán. Nesmíme zapomenout také na ekonomickou krizi posledních měsíců, která nutí lidi více šetřit s penězi."

Navzdory poklesu fanoušků v ochozech bude v Indianapolisu dvojnásobek diváků než před čtrnácti dny v Monze. Na většinu závodů Champ Car nebo IRL v USA rovněž nechodí tolik lidí. Pokud se však americké formulové závody konají přímo na tradičním oválu v Indianapolisu, tribuny jsou plné. Letošní závod IRL navštívilo 400 tisíc diváků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Formule 1, Reuters