Ferrari, Michael Schumacher

Ferrari, Michael Schumacher - Ferrari pilotované Michaelem Schumacherem vyráží k tréninkové jízdě. | foto: Reuters

Třetí místo? Schumacher byl spokojen

Imola - Po třetím místě v kvalifikaci Velké ceny San Marina nevypadal Michael Schumacher nešťastně. Naopak. Ferrari potřebuje vítězství jako sůl a mistr světa věří, že v sobotu byl položen dobrý základ: "Už jsme tady prokázali, že máme výborné auto a kvalifikace byla letos vždy naším slabým bodem."

Michael Schumacher byl nejrychlejší v prvním ranním tréninku a nepochybuje, že bude bojovat s Räikkönenem i Alonsem o vítězství v kvalifikaci i závodě.

"V závodě se vždy posunujeme dopředu, i když poslední kola jsou naším dalším slabým bodem, ale na tom jsme pracovali a mělo by to být lepší. Chceme bojovat o vítězství. Bude to těsné, ale šanci máme," pokračoval šestatřicetiletý Němec.

Schumacher ztrácí v šampionátu 24 bodů na lídra Alonsa, ale navzdory tomu je přesvědčen, že Ferrari je stále v dobré pozici.

"Poté, co v Bahrajnu naše auto ukázalo, jak dobré by mohlo být, všichni jsme byli nesmírně motivovaní," prozradil Schumacher. "V přípravě na Imole jsme pracovali neskutečně tvrdě a po úvodní kvalifikaci panuje pocit, že se naše snaha vyplatila."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž