Toyotu bude zkoušet i Ryan Briscoe

Kolín nad Rýnem - Australský mladík Ryan Briscoe bude testovat pro tým Toyota, jenž v roce 2002 vstoupí jako nová stáj do formule 1. Australan si ale možná bude muset na první svezení v monopostu počkat až na příští rok. "Žádné konkrétní datum ještě nebylo stanoveno. Není to teď naší prioritou. Netrváme na tom, aby se tak stalo už letos," uvedl tiskový mluvčí Toyoty. Šéf stáje Ove Andersson oznámil, že dvacetiletý Australan dostane příležitost testovat F1 "v nejbližších měsících".

Tým však odmítl, že by měl být Briscoe příští rok jeho oficiálním testovačem. Toyota může své vozy testovat až do 15. listopadu, pak i pro ni, stejně jako pro zbývajících jedenáct stájí, platí zákaz testů až do konce letošního roku.

Briscoe, který  letos vyhrál italskou Formuli Renault, je dalším Australanem s šancí dostat se do kokpitu vozu F1. Jeho krajan Mark Webber je nyní oficiálním testovacím jezdcem Benettonu a příští rok má naději dostat se do "horkého" závodnického křesla. Dalším Australanem před branami F1 je James Courtney, jenž testuje pro Jaguar.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž