Toyota myslí na body

Kolín nad Rýnem - Tým Toyota by o nadcházejícím víkendu velice rád narušil nelichotivou bilanci letošního roku na okruhu v Barceloně získal první body. Podle šéfa stáje Ove Anderssona červeno-bílé vozy už prokázaly v předsezonních testech, jak jim tato trať sedí. „Získat body ve Španělsku vidím jako realistický cíl. Po náročném startu sezony se všechno postupně stabilizuje. Imola byla pro nás krokem vpřed, dalším by bylo dostat v Barceloně oba stroje do cíle. Nesmíme ale zapomenout, že zde přes zimu jezdili všichni,“ řekl Andersson.

Olivier Panis má na katalánský okruh dobré vzpomínky, vždyť tu v roce 1997 skončil druhý. V minulém závodě v Imole viděl poprvé od doby, co přišel do Toyoty, šachovnicový prapor. „Okruh v Barceloně mám moc rád, je rychlý a technický. Na rozdíl od Imoly je tu také pár míst, kde se dá předjíždět. Bylo frustrující, když jsme konečně dojel do cíle a přitom nebodoval. Ale ta spolehlivost zvedla morálku v týmu. Doufám, že se nám nyní podaří další krok vpřed,“ sdělil Francouz.

Cristiano da Matta se vrací do Barcelony závodit po sedmi letech. Naposledy se zde v sezoně 1996 účastnil podniku F3000. „Sice jsem zde už dlouho nejezdil, ale před sezonou se mi trať vryla do paměti. Z těch šestnácti, co jsou v kalendáři, ji znám nejvíc. V testech jsme zde podávali slušné výkony, což mě vede k optimismu. Minulý týden jsem v Mugellu ujel za tři dny 230 kol bez poruchy. Teď jsem třikrát za sebou dojel do cíle a věřím, že se mi to povede i v neděli,“ uvedl brazilský nováček ve formuli jedna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž