Testy zaplní okruh ve Valencii

Valencie - Už v pátek se novinářům i fanouškům v Barceloně představí všemi očekávaný monopost Williams FW 25. Ale ani do té doby nebo Španělsko zemí formulové nudy, protože na okruhu ve Valencii se v testech před nacházející sezonou představí již dnes hned sedm týmů. Na Pyrenejský poloostrov se vydají Ferrari, McLaren, BAR, Jaguar, Jordan, Sauber a Toyota. Zatímco Ferrari a McLaren stále pracují na zlepšení loňských strojů, zbývající pětice bude po Okruhu Ricarda Torma prohánět už letošní modely.

Nick Heidfeld a Heinz – Harald Frentzen se na čtyři kilometry dlouhé trati objeví za volantem Sauberu C22, Mark Webber a Antonio Pizzonia budou vodit Jaguar R4, Olivier Panis a Cristiano da Matta otestují Toyotu TF103.

BAR 005 budou pilotovat hned tři závodníci, Jacques Villeneuve, Jenson Button a Takuma Sato, zatímco Jordan povede osamocený Ital Giancarlo Fisichella.

Vzhledem k tomu, že Ferrari a McLaren nepřivezou nové vozy ani k prvnímu závodu letošní sezony v australském Melbourne, bude ve Valencii k vidění sedmdesát procent závodního pole.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž