Spasí Prosta kanadský Victor?

Guyancourt - Kanadská společnost Victor Motor Sport, která měla zájem o vstup do Prostu již v roce 2000, ale smlouvu nedokázala podepsat kvůli nedostatku státních záruk, se údajně vrací s nabídkou investovat do francouzské stáje a umístit do jejích vozů své motory. "Máme zájem investovat do týmu Prost. Před několika měsíci jsme provedli podrobný rozbor hospodaření týmu. Naším cílem je dosáhnout použití našich nových motorů pro F1,“ řekl Bourdeau deníku Le Soleil, jenž vychází v Quebecu.

Firma chce do formule 1 proniknout již delší dobu a obchodník z Ottawy Marc Bourdeau na plánech pracuje několik let.

Obchodník je přesvědčen, že se společnosti investice do nových technologii, které jsou pro závody formule 1 nezbytné, vrátí.  "Návratnost investic může být nečekaně velká. Počítáme, že to bude 50% za pět let."

Victor Motor Sport spoléhá na státní podporu, i když představitelé firmy si zatím nejsou jistí, zda budou moci Prost v budoucnu přesunout z Francie do Kanady.
Podobný krok by totiž mohl způsobit velké logistické problémy během testování monopostů, které probíhá především na evropských tratích. Navíc státní podporu deklaroval Victor již loni, ale nakonec si ji zajistit nedokázal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž