Schumi: Dnes jsem na Rubense neměl

Monza - Jak to, že Michael Schumacher nevyhrál v Monze svoji 63. kvalifikaci v kariéře a na startu se nevejde ani do první řady? Podle německého jezdce za to může špatné nastavené jeho jinak suverénního monopostu Ferrari a také jezdecká chyba. "S hledáním optimálního nastavení jsem se tentokrát trápil více, než normálně, uvedl držitel třetího nejlepšího času.

"V sobotu ráno jsme našli určité problémy, které se nám podařilo vyřešit. Ale pak jsme neměli možnost optimalizovat nastavení stroje. Navíc jsem v poslední zatáčce udělal jezdeckou chybu, která mě stála hodně času. Ale upřímně řečeno, dnes jsem na pole position neměl," řekl sebekriticky nyní již sedminásobný světový šampion F1.

Schumacher vypadal po kvalifikaci sklesle, ale v závodě má stále velkou šanci bojovat o třinácté vítězství v této sezoně. "Bude to hodně těžké. Rozdíly jsou jen minimální. Jsem moc potěšený tím, čeho dosáhl Rubens. Zajel perfektní kolo, se kterým jsem nemohl nic dělat," sdělil.

"Zítra máme velkou šanci přetavit pozice na startu v dobrý výkon. Doufám, že uděláme důstojnou tečku za celým závodním víkendem," dodal Němec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž