Schumacher není nic. Silné je Ferrari

  • 3
Manáma - Kolumbijec Juan Pablo Montoya si při hodnocení bratrů Michaela a Ralfa Schumacherových nebere servítky. "Michael má senzační vůz a to mu usnadňuje situaci," tvrdí Montoya, který se při závodech jako jeden z mála nebojí pustit do souboje s šestinásobným mistrem světa.

V rozhovoru pro německý list Die Welt před Velkou cenou formule 1 v Bahrajnu o starším Michaelovi řekl, že za svůj úspěch vděčí nikoliv talentu, ale mimořádné formuli, kterou pro něj připravují ve stáji Ferrari.

"Je dobrý, ale rozhodně to není superman, jakého z něj dělají média. Ferrari lze porazit těžko, ale Michaela Schumachera ano," míní Kolumbijec.

Podle něj o tom svědčí i fakt, že je Schumacher zhruba stejně rychlý jako jeho stájový kolega Rubens Barrichello z Brazílie.

"Jen si všimněte, jak těsně je (Rubens) za ním. Několikrát jsem už mezi jezdci zaslechl, že Michael jen kopíruje nastavení vozu u Rubense. Říkám: Rubensi, nenech se a buď lepší než on," líčil Montoya, který se s týmovým kolegou Michaela Schumachera dobře zná.

Kolumbijec nešetřil ani Michaelova mladšího bratra Ralfa, svého kolegu z williamsu. "Jsem o půl sekundy rychlejší než on (Ralf), zatímco Michael je jen o desetinu sekundy rychlejší než Rubens," srovnával osmadvacetiletý Montoya.

Kolumbijec se vysmál varování Ralfa, který až prý jej bude příště předjíždět, nebude se na nic ohlížet, i kdyby na to měl Kolumbijec doplatit a skončit mimo trať. "Už se klepu strachy. Ale podobné narážky k našemu sportu patří, správně nás to nažhaví," dodal Montoya.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž