Sauber si v Japonsku udržel čtvrté místo

  • 1
Suzuka - I když ani jeden z vozů stáje Petera Saubera ve Velké ceně Japonska nebodoval, tým si přesto udržel výborné čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Jeho soupeři, Hondou poháněné vozy Jordan a BAR, totiž v Suzuce také nebodovaly, a tak švýcarské stáji zůstal její pětibodový náskok. Nick Heidfeld skončil v poslední grand prix letošního roku na devátém místě. Start se mu však příliš nepovedl a už asi tam ztratil šance na body. "Moje část trati byla hodně "ogumovaná", takže při startu se zapnul antiblokovací systém a já vyrazil do závodu dost pomalu," vysvětlil jezdec.

"V první zatáčce jsem se snažil dostat před Trulliho a Buttona, ale sklouzl jsme se po trávě a málem se dostal do smyku. To mě stálo hodně míst. Měl jsme také štěstí, že jsem minul letící kolo s Kimi vozu při jeho kolizi s Alesim. Musel jsem ale hodně brzdit a to mě stálo dost času. A po těchto všech problémech jsem se zklidnilo, ale auto se dost špatně ovládalo, ztratil jsme totiž přítlak. Jsme rád, že je Kimi v pořádku," řekl Němec.

Kimi Raikkönen se s volantem Sauberu, který příští rok vymění za McLaren, rozloučil děsuplnou nehodou s odcházejícím Jeanem Alesim. "Nejsme si jistý, co se v tom šestém okruhu stalo. Kolo před tím se auto stalo nedotáčivým v rychlých levotočivých zatáčkách před depem. Právě tam mi najednou ustřelil zadek vozu a já šel do smyku. Vím, že do mě Alesi narazil a pak byly najednou všude úlomky vozu. Byla to pěkná rána a docela mě bolí hlava a krk. ALe jinak jsme v pořádku," sdělil Raikkönen.

Šéf stáje Peter Sauber byl velmi spokojen s tým, že jeho tým si udržel čtvrté místo v Poháru konstruktérů. "Tento výsledek je poctou pro všechny členy našeho týmu a potvrzuje silnou pozici Sauberu během celé sezony," řekl Sauber.

vůz stáje Sauber pro sezonu 2001


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž