Sauber bude závodit doma

Hinwil - Kuala Lumpur je nejen obchodním a politickým centrem Malajsie, ale také sídlem společnosti Petronas, která patří mezi hlavní partnery stáje Sauber a dodává jí také motory. Tým se základnou ve švýcarském Hinwilu tak bude o víkendu čekat svým způsobem domácí grand prix. Pro Heinze Haralda Frentzena začala letošní sezona šestým místem v Melbourne. Němec by do své sbírky velmi rád přidal další cenné body. „Sepang je kombinací Jerezu a Nürburgringu. Povrch je velmi hladký, je tu hodně zatáček a mnoho rovinek..Je to pro nás velká výzva. Malajsie je zajímavá země a po závodě chci navštívit některá zajímavá místa,“ sdělil jezdec.

Také jeho stájový kolega Nick Heidfeld se před velkou cenou účastní řady reklamních akcí a i on tuto asijskou zemi miluje. „Vím, že je Velká cena Malajsie pro náš tým důležitým podnikem. Doufám, že dojed dál než v Melbourne, kde jsem vypadl ve 21. kole. Loni jsem v Sepangu bodoval a z Melbourne vím, že Sauber C22 je velmi kvalitní stroj, takže to chci zopakovat i nyní. Už jsme se seznámili s novými pravidly a víme, co od nich můžeme čekat,“ řekl Heidfeld.

Do Malajsie se těší také technický ředitel Sauberu Willy Rampf. „Sepang má dvě dlouhé rovinky, rychlé zatáčky, kde se dá jet až 240 km/h, ale i šikanu, kde se musí jet sedmdesátkou na jedničku. Potřebujeme dobrou trakci a vyvážený monopost,“dodal Rampf.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž