Salo: Coulthard nikdy nebude šampionem

  • 3
Helsinky - David Coulthard konečně vystoupil ze stínu Miky Häkkinena a začal mluvit o tom, že když se mu tu nepovedlo v sezoně 2001, rád by zaútočil na titul šampiona formule 1 příští rok. Nahlas za ty, kteří si myslí, že Skot nedosahuje kvalit dvojnásobného mistra světa Miky Häkkinena, promluvil v pátek Mika Salo. "Coulthard se nikdy nestane šampionem. Michael Schumacher a Ferrari vytvořili tuto sezonu neporazitelné duo a jediným, kdo je může ohrozit je Mika Häkkinen. To by se však musela změnit situace v McLarenu," říká pilot Toyoty.

V rozhovoru pro finský magazín Iltalehti Salo dále poznamenal, že ani Barrichello nemá dostatečnou výkonost na to, aby byl někdy výše než jeho slavný stájový kolega.

V právě končíci sezoně dokázal Michaela Schumachera nejvíce prohánět jeho mladší bratr Ralf. Při Velké ceně Kanady ho v přímém souboji suverénně porazil.

"Kombinace Ralf Schumacher, motor BMW a pneumatiky michelin je velmi silná. Ale jen na některých tratích. To znamená, že někdy může Ralf bratra porazit, ale nikdy nemůže vítězit nad ním pravidelně," dodal Mika Salo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž