Salo bodem osladil Toyotě premiéru

Melbourne - Mika Salo měl po Velké ceně Austrálie důvod k radosti. Zapsal se do historie jako první pilot, který získal mistrovské body ve formuli 1 pro tým Tyoyta. Závod při tom nezačal pro nováčka v seriálu dobře. Salo i McNish se zapletli do úvodní hromadné nehody, ale Fin dokázal pokračovat. "Byl to skvělý zážitek. Po startu jsem sice boural a musel jsem k opravě do boxů. Avšak poté jel vůz spolehlivě a byl i velmi rychlý," uvedl Salo. "Už dříve jsem vybojoval několik mistrovských bodů. Tento je však asi nejdůležitější ze všech. Děkuji celému týmu za vynikající práci po celý víkend."

Jeho stájový kolega Allan McNish neměl takové štěstí. Nováček ve formuli 1 skončil svůj první závod ještě dřívě, než opravdu začal. Zůstal viset spolu s dalšími jezdci v úvodní havárii.

"Je pro mě obrovským zklamáním, že se mi nepodařilo dokončit ani první kolo své premiérové velké ceny. Ačkoli jsem závod v podstatě nejel, získal jsem během víkendu mnoho zkušeností. Jsem nadšen z bodu Miky. V celém týmu to skvěle klape," hodnotil Skot.

Potěšen byl i vedoucí týmu Tsutomu Tomita: "Po tom příšerném startu jsem byl rád, že nám v závodě zbyl alespoň jeden vůz. Oba jezdci podali během víkendu výborný výkon. Allan měl smůlu, ale bod Miky je výborným základem pro Velkou cenu Malajsie."

Tým Panasonic Toyota Racing bude příští týden testovat na svém domácím okruhu Paul Ricard ve Francii. V dvoudenních testech zažije zkušební pilot Stephane Sarrazin debut v novém TF102.   

Pilot Toyoty Allan McNish stojí v boxech během volných pátečních tréninků na Velkou cenu Austrálie formule 1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž