S novým vozem zvítězíme, říká Schumacher

  • 7
Maranello - První jezdec šampionátu formule 1 Michael Schumacher pochválil vedení Ferrari za rozhodnutí nasadit již při Velké ceně Brazílie nový model monopostu. "F2002 je nyní rychlejší než F2001," uvedl mistr světa pro dpa. "Vždy jsem byl ohledně našich šancí v Brazílii optimistický a nyní, po nasazení nového prototypu věřím ve vítězství." Německý jezdec se nijak nezmiňoval o tom, že jeho stájový kolega Rubens Barrichello musel zkousnout další hořkou pilulku týmové dvojky, když na něj zbyl pro Interlagos pouze upravený loňský vůz.

Ferrari se tak stane posledním týmem, který v závodě představí letošní stroj. V Austrálii a Malajsii dali Italové přednost pomalejšímu, ale již jednou sezonou prověřenému F2001. Spolehlivostí svého nového výtvoru si ještě nebyli jisti.

V neděli však padlo rozhodnutí, vyzkoušet model letošní sezony i ve velké ceně. Jistota je však jistota, a tak jako náhradní auto Michaela Schumachera letí do Sao Paula i F2001.

Na trati ve Fioranu potvrdilo F2002 převahu nad svým předchůdcem novým rekordem okruhu. Na poměrně krátké dráze je v průměru o vteřinu rychlejší.

Michael Schumacher dostane v Brazílii příležitost potvrdit jeho kvality v té nejvyšší konkurenci. Zaváhání by se Ferrari nemuselo vyplatit. Juan Pablo Montoya s williamsem ztrácí na jeho hvězdu v šampionátu jen dva body a Interlagos Kolumbijci sedí. Loni ho v polovině závodu sestřelil zezadu okolo zpět jedoucí Jos Verstappen. Montoya v té chvíli bezpečně vedl.

 

Mistr světa Michael Schumacher byl při prezentaci nového monopostu ferrari viditelně dobře naladěn.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž