Velká cena Maďarska: Kimi Räikkönen

Velká cena Maďarska: Kimi Räikkönen - Kimi Räikkönen na trati ve Velké ceně Maďarska. Finský pilot závod nedokončil. | foto: Laszlo Balogh, Reuters

Räikkönen: Nemohl jsem nikam uhnout

  • 10
Budapešť - Kimi Räikkönen vstupoval do Velké ceny Maďarska z prvního místa po kvalifikaci, po startu vedl, ale nakonec se loučil ještě před polovinou závodu. Roztříštil svůj McLaren o záď vozu Toro Rosso Liuzziho. "Nemohl jsem kolizi zabránit," stěžoval si Fin. "Nezbývalo mi nic jiného, než do něj narazit."

Ve 26. kole jezdil Räikkönen na druhém místě za Alonsem, když se chtěl rychle posunout před skupinku jezdců, která byla o kolo zpět. Liuzzi za zatáčkou zpomalil, aby ho pustil vpřed, bohužel přesně v jízdní stopě.

Räikkönen skončil v kačírku po letu vzduchem a ztěžka se soukal z vraku svého auta. "Byl v závodní stopě a výrazně zpomalil. Neměl jsem jinou možnost než do něj narazit. Nebyla šance se vyhnout."

Po první zastávce v boxech vedoucí Alonso Räikkönenovi rychle ujížděl a dokonce se na něj dotahoval týmový kolega de la Rosa na třetím místě.

"Po výměně pneumatik mi chyběla přilnavost na předku vozu. Fernando Alonso mi lehce ujel," potvrdil Fin.

"Sice jsme nevyužili slušné šance na vítězství, ale opět jsme se výkonnostně posunuli o něco vpřed."

Räikkönen rovněž poděkoval Liuzzimu, který se mu za nepovedený manévr přišel omluvit. "Jeho gesto oceňuji," řekl.

"Udělal jsem chybu a to nás oba stálo závod. Snažil jsem se ho pustit, bohužel jsem zpomalil v místě, kde to nečekal. Je mi to líto," řekl v den závodu pětadvacetiletý Vitantionio Liuzzi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž