Raikkönen má v očích jiskru jako Senna

Leafield - Šéfdesignér Arrowsu Sergio Rinland je přesvědčen, že nový pilot McLarenu má v očích stejnou jiskru jako legendární trojnásobný šampion Ayrton Senna. Rinland, který se s dvaadvacetiletým mladík setkal u Sauberu se domnívá, že Fin má stejný talent vítězit a být šampionem jako tragicky zesnulý Brazilec. "Viděl jsem to v jeho očích. Díval jsme se do nich a říkal si: ‚Ten výraz jsem už někde viděl. A taky vím, kde jsem ho viděl. Okamžitě jsem si to vybavil, byl to Senna," řekl Argentinec.

Raikkönen debutoval ve formuli 1 letos za volantem monopostu Sauber po té, co měl za sebou pouze 23 formulových závodů. Finovu účast v sérii přecházela vlna skeptických názorů, někteří odborníci se dokonce báli, že bude ostatním jezdcům nebezpečný. Jezdec také dostal superlicenci nejprve pouze podmíněně na několik prvních závodů.

Na konci sezony, v níž získal 9 bodů, je však považován za velký talent a v týmu McLaren příští rok nahradí krajana Miku Häkkinena. Bývalý dvojnásobný šampion také mladíčka považuje za budoucího mistra světa.

Rinland uvedl také další jezdce, kteří budou podle jeho názoru v příštích letech s Raikkönenem bojovat o nejvyšší příčky. "Do několika nejbližších let se o světovém šampionu bude rozhodovat mezi Raikkönenem, Montoyou, Alonsem a možná Ralfem Schumacherem. Jenson Button má talent, ale měl smůlu, že ve druhé sezoně měl velmi špatný vůz," dodal šéfdesignér.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž