Räikkönen: alespoň, že je Michael za mnou

Suzuka - Finský rychlík Kimi Räikkönen porazil v kvalifikaci Grand prix Japonska lídra šampionátu Michaela Schumachera o šest míst, titul už přesto asi nedohoní. Vítězství ze čtvrté řady na startu je na Suzuce, kde předjíždění bývá extrémně obtížné, velmi nepravděpodobné. "Alespoň, že Michael není přede mnou. Pršelo mu víc než mně," přiznal Räikkönen. "Já jsem odvedl vzhledem k podmínkám maximální výkon. Rychleji jsem jet nemohl. Zítra se ukáže, kdo šel do závodu s jakou strategií a to rozhodne."

Samozřejmě Velkou cenu nebude rozhodovat jen strategie, ale do konečného účtu může opět promluvit počasí. "Všichni jsme zvědaví, jestli bude opět pršet či nikoli. Pro vítězství uděláme vše," dodal Fin.

David Coulthard startoval o chvíli později než Räikkönen, přesto se mu podařilo zajet o pár desetin lepší čas, než měl Kimi. "Myslím, že se mi kvalifikační kolo hodně povedlo. Škoda kluzké trati, mohl jsem být výš. Na druhou stranu jsem toho v dopoledních trénincích příliš nenajezdil a díky změně podmínek neměli ostatní zas takovou výhodu. V posledním úseku mi z auta uletěl kousek deflektoru, naštěstí to na výsledný čas nemělo vliv."

"Výsledek kvalifikace neodráží nic, kromě toho, že posledních pět aut bylo zpomaleno deštěm. Doufám, že jsme zvolili správnou strategii a přetavíme ji zítra v dobrý výsledek," uvedl šéf stáje Ron Dennis.

"Je škoda, že o pořadí na startu rozhodoval déšť," dodal Norbert Haug z Mercedesu. "Nicméně doufám, že jsme položili dobrý základ pro úspěšný závod."

Kimi Räikkönen vyjíždí z boxů k páteční kvalifikaci Velké ceny Japonska formule 1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž