Půjde Irvine do týmu BAR?

Milton Keynes - I když to možná zní jako neuvěřitelná věc, šušká se v zákulisí formule 1 o tom, že by Eddie Irvine měl zamířit do týmu BAR. Britův kontrakt s Jaguarem letos končí, stejně tak jako smlouva Jacquese Villeneuva u BARu. Přesto není očekáváno, že by si tito dva jezdci svá místa vyměnili, ale oba budou držet v rukou klíč v možné velké jezdecké rošádě. Vzhledem k vážným ekonomickým potížím mateřské automobilky Ford je údajně Jaguar tlačen k tomu, aby angažoval levnějšího jezdce než je Irvine.

Pilot BARu Villeneuve je zase znechucen náhlým prosincovým odchodem svého přítele Craiga Pollocka z postu manažera BARu. Pokud by Kanaďan využil klauzule, která mu umožňuje v případě špatných výkonů jeho vozu okamžitě ukončit kontrakt, byl by po případném neúspěchu teoreticky volný již po úvodním závodě v Melbourne. Zajímavým je v této souvislosti jistě fakt, že Irvine je dobrým přítelem nynějšího šéfa BARu Davida Richardse.

Oba jezdec však zatím o změnách angažmá nechtějí slyšet. Irvine se již smířil s tím, že s ním Jaguar neprodloužil kontrakt a jak sám uvedl, chce tento rok konečně Jaguar dovést do nejvyšších pater výsledkové listiny. Stejně tak Villeneuve momentálně nemá důvod k nespokojenosti s novým BARem 004, který se v testech ukázal ve výborném světle.

Stále tu však existuje možnost, že si prchlivý frankofonní Kanaďan vše rozmyslí a v kokpitech formule dojde k nějakým výměnám.

Eddie Irvine v Jaguáru kyne novinářům před výjezdem z boxů při prvním tréninku na Velkou cenu Malajsie.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž