Přestoupí Alonso do stáje Ferrari?

  • 79
Praha - Fernando Alonso by po sezoně mohl znovu změnit stáj. Potřetí během tří let. Už po dvou letošních závodech formule 1 se totiž začíná spekulovat, že by v týmu Ferrari měl nahradit brazilského pilota Felipa Massu. A Španěl sám to nevylučuje. "Ještě je brzy mluvit o výměně a spekulacích, ale Massa má za sebou dva špatné závody s více chybami,“ řekl Alonso.

"Já sám mám u Renaultu dlouholetou smlouvu, ale mám v ní i klauzuli, že tým mohu opustit. Tak mám šanci dostat lepší auto a je jasné, že Ferrari má jedno z nejlepších aut," poznamenal Alonso.

Je však nepravděpodobné, že by k výměně došlo ještě v rozjeté sezoně.
Přesto už teď zní docela logicky. Massa letos nezískal ještě ani bod, o víkendu v Malajsii dostal v 31. kole smyk, a byť tvrdil, že to nebyla jezdecká chyba, hned sklidil pořádnou kritiku.

"Felipe to bude mít hodně těžké. V Itálii, kde má Ferrari sídlo, si vás média po takových incidentech hodně vychutnají,“ uvedl bývalý pilot F1 Ralf Schumacher.

Proti tomu Alonso je v opačné situaci. Má formu, jenže Renault už dva roky strádá. Dvojnásobný mistr světa tak v prvních dvou závodech dojel jen čtvrtý a osmý. A dokonce přiznal: "Jsem teď trochu bezradný.“

Z kandidáta na titul se tak stal jen sběratel bodů. Šéf Renaultu a manažer Alonsa Flavio Briatore pak možný přesun nechtěl moc komentovat: "Když se pilot v týmu necítí dobře, tak tam nezůstane.
Taková je realita.“

O Alonsově přestupu do Ferrari se navíc spekulovalo už loni v zimě, kdy Španěl kvůli hádkám končil u McLarenu. Tehdy se však Ferrari bez dlouhého váhání rozhodlo pro dvojici Kimi Räikkönen – Felipe Massa. Teď toho možná lituje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž