Pozor na McLaren! říká Barrichello

  • 1
Maranello - Na rozdíl od svého stájového kolegy je Rubens Barrichello přesvědčen, že v letošní sezoně bude největším soupeřem Ferrari opět stáj McLaren. Brazilec se naopak domnívá, že Williams nebude tak silný, za jaký je například Michaelem Schumacherem i jinými odborníky považován, byť v testech se ukazoval velmi dobře. "Mnoho lidí hovoří o síle Williamsu, ale já věřím spíše McLarenu. Zdá se, že už zapomněli na loňskou velmi neúspěšnou sezonu. Dva roky už nevyhráli šampionát, takže budou mít zájem znovu vítězit. Konstruktér Adrian Newey udělal určitě opět skvělý a kvalitní vůz," řekl Brazilec.

"Kimi Raikkönen je určitě dobrý závodník, ale musíme si počkat, jak se bude chovat pod tlakem. Může to být něco podobného jako Jenson Button, v první sezoně zazářil, ale pak měl příšernou sezonu," dodal Rubens Barrichello.

Postřeh Brazilce o konsolidace McLarenu se zdá být  správný, zvláště po té, co se Ferrari rozhodlo do Melbourne nasadit loňský model F2001. Nový typ F2002 si sice Michael Schumacher krátce po jeho premiéře na testovací okruhu ve Fioranu pochvaloval, ale vedení stáje se rozhodlo, že dokud neprojde simulací závodu, velké ceny absolvovat nebude.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž