Panisovo loučení bylo smutné

Suzuka - Japonská grand prix byla labutí písní Oliviera Panise coby pilota stáje BAR. A jako taková se příliš nepovedla. Již ve třetím kole musel Francouz zajet poprvé do boxů kvůli problémům jeho vozu. V boxech pak byl ještě jednou, ale ze závodu nakonec odkroutil pouhých osm okruhů. "Jen pár kol po startu jsem cítil něco zlého, tak jsem zajel do depa, aby mi mechanici zkontrolovali vůz. Ujel jsem další kolo a pak zajel do garáže. Tam se mechanikům podařilo identifikovat problém. Tak jsem zase vyjel na trať, ale vůz byl neřiditelný. Nemělo smysl jet dál. Je to zklamání, protože jsme se s týmem chtěl rozloučit dobrým výsledkem. Každé loučení je těžké, zvlášť, když jsem si s lidmi od BARu velmi dobře rozuměl," uved Francouz.

Jacques Villeneuve neměl příliš dobrý start a v prvním kole ztratil pět míst. Po první zastávce v boxech se zlepšil, ale v půlce závodu mu odešel motor Honda.
"Start se mi nepovedl a přišel jsem o pět míst. Pak se ale začalo všecko mírně zlepšovat. Měl jsem dobrý souboj s Fisichellou, ale on se nedá jen tak předjet. Nakonec se mi ale odporoučel motor a to pro mě znamenalo konec. Během sezony jsme udělali velký krok kupředu. Příští rok budeme určitě mnohem lepší. Olivierovi přeji u Toyoty vše nejlepší a aby to byl pro jeho budoucnost ten nejlepší krok. Byl skvělým stájovým kolegou, byli jsme spolu pár let," sdělil Kanaďan.

"Takhle jsme letošní sezonu nechtěli skončit. Ale teď musíme hodit zklamání za hlavu a dívat se do budoucnosti. Nevzdávám se výzvy přetransformovat stáj BAR ve světového šampiona. Stejného názoru jsou i lidé od Hondy. Letos jsme prošli pár těžkými okamžiky, ale všichni jsme pracovali dohromady a zvládli jsme je. Olivierovi chci popřát do další kariéry hodně úspěchů," dodal šéf BARu David Richards.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž