Neděle se nebojíme, říká Räikkönen

Magny Cours - Piloti Mclarenu v kvalifikaci Velké ceny Francie na williamsy ani Michaela Schumachera nestačili, přesto mohou být spokojeni. Rychlejší byl opět druhý pilot celkového pořadí šampionátu Kimi Räikkönen a se čtvrtým časem byl velmi spokojen. "Myslím, že jsme dosáhli nejlepšího možného výsledku. Zítra by se nám výborný start do víkendu měl vyplatit. Sice jsem trochu bojoval s nedotáčivostí a pár vteřin ztratil, ale start z druhé řady splňuje má očekávání," sdělil Fin, který získal v minulém závodě na Nürburgringu první pole position kariéry.Hlasy: Williams Ferrari McLaren Renault Jaguar Toyota

Räikkönen ještě, stejně jako téměř každý závod, pochválil pneumatikáře z Michelinu: "Gumy pracovaly dokonale a s teplejším počasím by měly být lepší a lepší, takže se neděle nebojíme. Myslím, že máme výborné pozice pro zisk bodů do šampionátu."

David Coulthard byl sice o trochu pomalejší týmového kolegy, oproti předcházejícím výkonům se však jedná o pokrok. "Bylo to o hodně lepší než minule, takže mám radost," začal Skot. "Jel jsem trochu opatrněji, abych se vyhnul chybám. Teď se ohlédnu a vidím, že jsem mohl jet naplno a být o pár desetin vteřiny rychlejší - to není špatné, ne?"

Stejně jako Fin i Coulthard se na závod těší a věří si: "Auto reagovala výborně. Se zatáčkou číslo třináct jsme hodně bojovali a nyní jsem ji projel rychleji než kdykoli předtím. Jsem si jistý, že v závodě budeme ještě o něco rychlejší."

Šéf Ron Dennis oba piloty pochválil: "Nemůžu jim nic vytknout. Jeli přesně podle plánu a splnili předzávodní strategii. Máme velmi dobrou příležitost na stupně vítězů."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž