Montoya: Auto nebylo špatné, ale pomalé

  • 1
Silverstone - Jezdci Williamsu Juan Pablo Montoya a Marc Gene si po Velké ceně Británie F1 stěžovali na pomalé jezdce jedoucí o kolo a více zpět. "S dnešním výsledkem jsem celkem spokojený," uvedl pátý Montoya. "Ale ti jezdci o kolo zpět mě vážně štvali. Ztratil jsem za nimi tuny času."

Kolumbijec Montoya dosáhl nejlepšího výsledku od květnové Velké ceny Monaka. "Ačkoli auto nebylo dost rychlé," pokračoval Kolumbijec, "řídilo se výborně a myslím, že jsme z něj dostali maximum jeho dnešních možností."

Montoya si pochvaloval, jak tým takticky zvládl nejkritičtější okamžik závodu, když havaroval Jarno Trulli s Renaultem. "Když vyjelo zpomalovací auto na trať, tým udělal skvělou práci. Zavolali mě ihned do boxů a předvedli dokonalou zastávku."

Gene, který zastupuje zraněného Ralfa Schumachera, už podruhé v řadě nebodoval. Dokončil na dvanáctém místě. I on byl naštvaný na pomalejší vozy.

"Zkoušel jsem jet co nejagresivněji, útočil na Alonsa, ale měli jsme téměř rovnocennou rychlost a bylo ho nemožné předjet," řekl Gene.

"Alonso mě předjel při první zastávce a pak už to byla záležitost boje se Satóem a da Mattou. Neměl jsem dostatečný výkon na zlepšení pozice, takže záleželo na tom, kdo z nás zvolil lepší strategie výměny pneumatik," pokračoval Španěl.

"Nejvíc jsem se natrápil s jezdci o kolo zpět. Vlastnosti vozu hodně záležely na konkrétní sadě pneumatik, ale celkově to auto nebylo příliš špatné."

Juan Pablo Montoya skončil v kvalifikaci na Velkou cenu Velké Británie za volantem Williamsu sedmý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž