Formule 1. Hockenheim, Montoya

Formule 1. Hockenheim, Montoya - Juan Pablo Montoya (McLaren) skončil ve Velké ceně Německa druhý. | foto: Reuters

Měl jsem vyhrát, říká Montoya

  • 1
Hockenheim - Juana Pabla Montoyu samozřejmě potěšilo druhé místo ve Velké ceně německa po startu z poslední pozice, ale stále naříkal nad sobotní kvalifikační chybou. "Je to pro mě stále dost frustrující," sdělil jezdec McLarenu. "S benzinem, který jsem měl v kvalifikaci a s časem, který jsem před poslední zatáčkou měl, by vítězství nebylo problémem. Škoda."

Montoya po kvalifikaci neupadl do tradičních výmluv, ale celou vinu za smyk vzal na sebe. "Včera jsem se omluvil, a dnes jsem týmu přinesl alespoň stupně vítězů," pokračoval.

Bezchybným průnikem z poslední řady Montoya převálcoval všechny soupeře až na suverénního Alonsa, který do té doby získal příliš velký náskok. V cíli je dělilo 20 vteřin. V závěrečných kolech ani jeden z nich nejel naplno. Bylo rozhodnuto.

Montoyovi dovolila strategie pozdních zastávek získat vždy nějaký čas v době, kdy ho nebrzdili pomalejší soupeři, a díky tomu se při zastávkách v boxech před ně dostával.

"První kola byla hodně bláznivá," popisoval jezdec. "Jízdou v zácpě jsem ušetřil nějaký benzin, a pak při volné dráze na to šlápl. Když jsem se přiblížil Buttonovi a Schumacherovi, bylo to stejné. Šetřil jsem za nimi benzin."

"Když Jenson předjel Michaela, měl jsem trochu strach, aby moc neujel. Těsně za jiným autem jsem totiž nebyl rychlý, a mohl jsem mít problémy."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž