McLaren je spokojen, plní cíl

Melbourne - Kimi Raikkönen dal hned v první měřitelné zkoušce na vědomí, že se hodlá natrvalo usadit na místě pilota číslo 1 týmu McLaren. V páteční kvalifikaci nestačil pouze na Barrichella s ferrari a v sobotních jízdách bude mít možnost sledovat 18 svých soupeřů, než sám vyrazí do boje s časem. "Téměř jsem se nevešel do úvodní šikany, ale jinak jsem spokojen. Nový systém kvalifikace nijak nezměnil naši přípravu - jedno kolo musí vyjít na sto procent," vysvětloval s kamenným výrazem nástupce Miki Häkkinenna.

David Coulthard o pár míst zaostal, ale zklamán rozhodně nebyl. "Naším cílem je umístění do šestého místa, takže zatím plán plníme."

Ke konci volného tréninku se porouchalo na Skotově voze benzínové čerpadlo, ale technici McLarenu stihli dát auto před kvalifikací do pořádku. "Auto bylo připraveno dobře. Trochu jsme bojovali s vyvážením, ale to je způsobeno kratším časovým prostorem, který nyní při Grand prix máme k úpravám vozu," dodal Coulthard.

Šéf stáje Ron Dennis ví, že páteční druhé a šesté místo se nemusí v konečném účtování opakovat. "Diváci tady na Albert Parku a doma u televizních obrazovek se asi moc nebavili. Z našeho pohledu to byla dobrá přípravu na sobotu, kdy bude rozhodovat vhodně zvolené strategie."

Norbert Haug si všiml zajímavého vyrovnání sil. "Vzrušující a překvapující start do sezony. Dvanáct vozů za Michaelem Schumacherem je naměstnáno v půlce vteřiny, doufám, že to tak bude i nadále. V kvalifikaci v sobotu ale může být vše zcela jinak. Je velká šance, že boje přiostříá déšť."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž