Kimi děkoval, komu mohl

  • 1
Sepang - I když vítěz v Melbourne David Coulthard odpadl už v počátečních fázích závodu, i v Sepangu se na nejvyšší stupínek dostal jezdec McLarenu. Fin Kimi Raikkönen totiž dokázal svého stájového kolegu dokonale zastoupit a připsal si tak premiérový triumf v grand prix. Je jasné, že spokojený byl i šéf týmu Ron Dennis. „Je to jedinečný výkon pro Kimiho a pro celou naši stáj. V Austrálii nám ještě některé okolnosti závodu neumožnily předvést výkony našich vozů úplně, ale tentokrát se povedlo. Poděkovat musím i Michelinu, který nám dodal vynikající směsy. Omlouvám se Davidovi, jehož vůz zastavila chyba v elektrice,“ uvedl.

Třiadvacetiletý Fin zářil štěstím, vždyť kromě prvního vítězství kariéry se také dostal na čelo světového šampionátu, kde má šestibodový náskok na Coultharda. „Chci poděkovat všem nejen tady v Malajsii, ale také lidem ve Wokingu, Brixworthu, Stuttgartu a také pracovníkům Michelinu. Dobře jsme odstartoval a držel jsme si vnitřní stopu, což bylo dobré rozhodnutí. Posledních dvacet kol jsem jel opatrně, abych se ujistil, že auto dovezu v pořádku do cíle. Ještě večer poletím do svého domů do Švýcarska, takže asi nebude žádná velká párty. Ale ten výsledek oslavíme,“ sdělil nadšený Fin.

Mnohem méně důvodů k radosti měl jeho stájový kolega David Coulthard, jenž se v závodě svezl pouhá tři kola. „Dobře jsem odstartoval a podařilo se mi také vyhnout zmatkům v první zatáčce. Ve čtvrté zatáčce třetího kola začal motor vynechávat a v deváté zatáčce pro mě grand prix kvůli poruše elektriky skončila. Jsem zklamaný, oba jsme dnes mohli stát na stupních vítězů. Kimimu gratuluji, první vítězství je vždycky nezapomenutelné,“ řekl Skot.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž