Lewis Hamilton a Nicole Scherzingerová

Lewis Hamilton a Nicole Scherzingerová | foto: Profimedia.cz

K triumfům ve formuli 1 pomůže Hamiltonovi staronová láska

  • 9
Byla to v podání Lewise Hamiltona zima plná rozchodů i jednoho sladkého návratu. Ale po pořádku. V lednu Hamiltonův mluvčí oznámil, že se pětadvacetiletý pilot rozešel se zpěvačkou Nicole Scherzingerovou. "Oba se chtějí soustředit na vlastní kariéry," vysvětloval.

O pár týdnů později pak sám Hamilton vydal zprávu, že mu už jeho otec Anthony nebude dělat manažera. A koncem února do médií vzkázal: "Zase chodím s Nicole."

A teď – pár dní před startem sezony – zamilovaně a trochu filozoficky tvrdí: "V životě jsem nebyl tak šťastný jako nyní. Jsem spokojený s cestou, po které jsem se vydal, je ze mě silnější člověk i muž. A když je pilot šťastný, vyhrává závody."

Láska vážně dokáže divy. A tak Hamilton kvůli partnerce, která nyní vystupuje v americké obdobě StarDance, pořídil hned dva domky v Los Angeles. "Když vám na někom záleží, tak pro něj přece uděláte všechno," řekl Hamilton.

Dál tak v televizi spatříte krásku, kterak při závodech nervózně postává v boxech. Zase ho políbí, až její milý vystoupí z auta. Ale rodinná idyla, kterou dříve dotvářela ještě přítomnost jistého postaršího muže, už se jen tak lehce nezopakuje.

Nicole Scherzingerová a Lewis HamiltonNicole Scherzingerová a Lewis HamiltonNicole Scherzingerová a Lewis Hamilton

Slavný pár: Nicole Scherzingerová a Lewis Hamilton

Anthony Hamilton totiž už není manažerem svého syna. "Otec se už těší, až se na závody bude dívat doma na pohovce. Snad i tam na mě bude hrdý," uvedl závodník.

Je to překvapivý rozchod, přesto za ním nehledejte žádné rozpory, hádky či nevraživost. "Vždycky jsem mu mohl věřit celým srdcem, protože jsem věděl, že pro mě dělá jen to nejlepší. Nechtěl na mě vydělávat a vím, že odvedl fantastickou práci. Ale je mi 25 let a oba jsme věděli, že změna musí přijít. Teď chci mít otce, se kterým budu moct řešit jen otcovské věci. A třeba i zajít na pivo či na bowling."

Hamilton senior teď rozjíždí akademii, která bude dávat mladým jezdcům šanci vyzkoušet si monoposty F1 a "obejít" tak zákaz testování. Od McLarenu, ve kterém závodí jeho syn, má už přislíbené dva vozy. Navíc ještě dělá manažera dvěma britským nadějím.

A kdo že teď bude pomáhat Lewisovi? To jméno vás možná překvapí: hlavním kandidátem je bývalý mistr světa Mika Häkkinen. "Zatím nemám důvod s výběrem nového manažera spěchat," mlží Hamilton.

Čtěte ve čtvrteční MF DNES

Speciální přílohu před startem nové sezony formule 1 najdete ve čtvrtečním vydání MF DNES.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž