Montoya, McLaren

Montoya, McLaren | foto: Reuters

Jsme na správné cestě, říká Montoya

  • 3
Imola - Po výborném výkonu se mohl kolumbijský jezdec Juan Pablo Montoya radovat při Velké ceně San Marina ze třetího místa. Na stupně vítězů vystoupil poprvé od zářijového podniku v Brazílii. "Byl to výborný závod," uvedl pilot McLarenu, který se propracoval ze sedmého místa na startu.

Montoya během velké ceny sice nikoho nepředjel, ale díky výborné strategii zastávek v boxech se posunul před Ralfa Schumachera, Buttona, Barrichella a nakonec i Massu s Ferrari.

"Měl jsem výborný start, bohužel mě zblokoval Alonso, který se pokoušel dostat před Barrichella, a dost jsem se propadl," vysvětlil, proč do první zastávky jezdil až za Ralfem Schumacherem v pomalejší Toyotě.

"Pak už to byl vynikající závod. Udělali jsme za poslední týdny na autě hodně práce, a nepochybuji o tom, že jsme na správné cestě," chválil Montoya, který má v McLarenu smlouvu pouze do konce letošní sezony a kvůli příchodu Alonsa si asi bude muset hledat práci jinde.

"Dostal jsem se před hodně lidí, ale v závěru jsem na vedoucí dvojici ztrácel 13 vteřin, To se nedalo dohnat, tak jsem se zaměřil na to, abych dojel do cíle."

Chvílemi se zdálo, že se mu hodně přibližuje Felipe Massa. Montoya ale tvrdí, že měl všechno dění na dráze zcela pod kontrolou.

Montoyův týmový kolega Räikkönen nezvládl start, dlouho ho brzdil Mark webber s vozem Williams, a v cíli byl až pátý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž