Jezdci Williamsu spolu mohou bojovat

  • 1
Grove - Na rozdíl od Ferrari, kde Rubens Barrichello hraje druhé housle ve značném odstupu za Michaelem Schumacherem, nechystají u Williamsu žádnou stájovou dramaturgii ani určování pořadí. Jak řekl technický ředitel stáje Patrick Head, Juan Pablo Montoya má ve stíhání Ralfa Schumachera volné ruce a nikdo mu nebude bránit v boji s jeho německým týmovým kolegou.

„Jakkoliv jsme dominovali, vždy je naší snahou nechat závody zajímavé tím, že necháme naše piloty spolu bojovat. Stejně, jak je tomu u McLarenu. Máme jinou filozofii než Ferrari a není naším cílem udělat ze závodu nudu. Podle nás je více než jedna firma důležitější celá soutěž. Ferrari je ale jiného názoru,“ uvedl Head.

Přesto však technický ředitel připustil, že existuje možnost zavedení stájového pořadí ke konci sezony. „Jediným případem, kdyby tato možnost mohla nastat, je situace, kdyby mohl titul získat už jen jeden z našich pilotů. Ale k tomu je ještě hodně daleko. V současné fázi závodu není ještě nic uzavřené a věřím, že až do konce roku budeme svědky těžkých soubojů. Před námi je velká výzva, měla by to být legrace,“ dodal Patrick Head.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž