Jaguar zůstává u letošního modelu

Milton Keynes - Tým Jaguar nasadí i ve Velké ceně Brazílie letošní model R3. Po řadě problémů s jízdními vlastnostmi sice vedení stáje uvažovalo o tom, že ho nahradí modifikovaný loňský typ. Několikadenní testy v Barceloně minulý víkend však rozhodly o tom, že také v Interlagosu pojedou Eddie Irvine a Pedro de la Rosa za volantem Jaguaru R3. "Mezi oběma vozy není takový markantní rozdíl, abychom byli nuceni nasadit loňský typ. Také nemůžeme drolit naše síly mezi dalším vývojem vozu R3 a úpravami R2. Jsem přesvědčen, že jsme udělali vše pro to, aby náš další krok byl směrem kupředu," uvedl šéf týmu Niki Lauda.

Španělsko mělo při porovnání monopostů R3 a R2 rozhodnout o tom, který z nich bude přijatelnější. Jaguar nahlas uvažoval, že v San Marinu nastoupí s R2, ale Lauda tyto informace na základě výsledků z Barcelony nyní popřel.

I když stáj vyzkoušela oba stroje, dokázala s R3 otestovat vše potřebné před blížícím se závodem v Brazílii. Tým se má také na co těšit už před velkou cenou – v blízkosti jeho hlavních budov začne fungovat vlastní aerodynamický tunel, který by měl velmi pomoci vývoji konstrukce vozu.

Dosud museli inženýři Jaguaru cestovat až do Kalifornie, což způsobovalo logistické i technické problémy a veškeré změny se tak do života uváděly se zpožděním.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž