Jaguar chtěl přetáhnout inženýra Ferrari

Spa - Technický ředitel Ferrari Ross Brawn až letos při Velké ceně Belgie potvrdil, že se ho ke konci minulé sezony snažil získat tým Jaguar. Jaguar měl zájem o dva špičkové šéfinženýry, Adriana Neweye z McLarenu a právě Rosse Brawna. Neúspěch jednání Jaguaru s Brawnem předcházel soudnímu sporu této stáje s McLarenem o smlouvu Neweye, když ten v jeden den podepsal kontrakt oběma týmům. "Jaguar se tehdy dozvěděl, že moje smlouva s Ferrari je stále ve fázi vyjednávání. Chtěl jsem se podílet na boji o titul mistra světa, proto jsem jim tehdy řekl, že si nejprve ujistím svoji pozici u Ferrari, než budu s někým jiným jednat" řekl Brawn.

"S Ferrari jsme se pak dohodli. Pokud jste spokojený s tím, co děláte a dostanete za to dobře zaplaceno, tak si nemůžete víc přát," dodal Brawn pro britský týdeník News of the World.

Jaguar se nyní ocitá prakticky ve stejně pozici jako minulý rok. Z týmu byl vyhozen Bobby Rahala  na jeho místo nastoupil Niki Lauda, který se chystá restrukturalizovat tým a přivést si do něj nové lidi.

Další že šéfinženýrů Ferrari Nigel Stepney je s Jaguarem velmi dlouho spojován a v příštích týdnech se očekávají informace o návrh smlouvy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž