Häkkinen se vrátí, ale ne do F1

  • 7
Grove - Bývalý dvojnásobný mistr světa Mika Häkkinen uvažuje o návratu do formule jedna! Povzbudivou zprávu pro fanoušky finského pilota přinesl britský tisk. Podle něj spolupracuje se stájí Williams a v létě by měl testovat její monopost. Dřívější jezdec McLarenu však spekulace popřel.

Svoji úspěšnou kariéru přerušil před třemi lety, aby se mohl plně věnovat manželce a malému synkovi Hugovi. Ten začne na podzim chodit do školy. "No a Mika teď přemýšlí, jak zaplní své dny," citoval list The Sun nejmenovaný zdroj blízký Häkkinenovi.

Deník dodává, že po skončení vrcholové kariéry Häkkinen hodně kouřil, ale v současné době se prý už zase udržuje ve výborné kondici.

Samotný jezdec informaci upřesnil, že na závodní dráhu se sice vrátí, ale jen jako host ve finském seriálu Porsche Cup. Návrat do světa F1 vyloučil. "Tyto spekulace se nezakládají na pravdě. Žádné testy mě nečekají," cituje Häkkinena agentura SID.

Ačkoli už tři roky nezávodí, je mistr světa královské třídy z let 1998 a 1999 a vítěz 20 Velkých cen až do konce letošního roku stále smluvně vázán s McLarenem. Pravdou nicméně je, že stáj Williams shání jezdce na další sezonu, protože Kolumbijec Juan Pablo Montoya už se upsal McLarenu a Němce Ralfa Schumachera se snaží přetáhnout Toyota.

McLaren šéfa vývoje motorů
NORIMBERK  - Nevydařený průběh letošní sezony si vyžádá ve stáji formule 1 McLaren-Mercedes další personální změny. Podle agentury DPA bude krize stát místo Wernera Laurenze, který má v britsko-německém týmu na starosti vývoj motorů.

Už před měsícem vedení stáje odvolalo Hanse-Ulrika Maika. Ten vedl dceřinou firmu Ilmor, která motory vyráběla. Monoposty McLaren jsou v této sezoně velice nespolehlivé, což naznačovaly už testy před sezonou.

Z dosavadních šesti Velkých cen dojeli jezdci na bodovaných místech jen třikrát, maximem bylo šesté místo Davida Coultharda v Malajsii. Celkem získala stáj v Poháru konstruktérů pět bodů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž