Josef Král v monopostu týmu Super Nova

Josef Král v monopostu týmu Super Nova | foto: www.josefkral.cz

GP2 v Bahrajnu: radoval se Ital Filippi, Král opět mezi poraženými

  • 0
Sobotní hlavní závod GP2 v Bahrajnu vyhrál stylem start-cíl Luca Filippi z Itálie. Josef Král neměl po zpackané kvalifikaci vyhlídky na dobré umístění a dojel v téměř 30stupňovém vedru na 16. příčce.

Poleman Luca Filippi vyrazil na voze malajsijského týmu Meritus dle představ a ujal se vedení před novým misrem seriálu Valsecchim a Picem. Povinnou zastávku v boxech si většina jezdců odbyla již velmi brzy. Až na vedoucí dvojici mělo téměř celé pole po dvou kolech přezuto.

Josef Král, který startoval pouze z 20. pozice, se dokázal vyhnout strkanicím na startu a po první čtvrtině závodu se posunul o pět pozic kupředu. To bylo však z jeho strany vše. Bojoval ve skupině s Chiltonem, Arabadzhievem a Herckem o 14. místo, přičemž tato čtveřice ztrácela na špičku zhruba 2 vteřiny na kolo.

Po 11 kolech měnili pneumatiky vedouci Filippi s Valsecchim, na jejich vzájemném odstupu čtyři vteřiny to ovšem nic nezměnilo.

Po polovině závodu kontroloval Filippi svůj náskok na Valsecchiho, který relativně s přehledem hlídal francouze Pica za sebou. Monotonní závod v tomto pořadí také skončil.

Král ve stejný čas ztratil kontakt na Chiltona a několik kol hájil vteřinový náskok na Hercka. Útočící Arabadžijev ale byl rychlejší, než Rumun a nakonec se dostal i před Čecha.

Krále krátce před cílem po neutralizaci a výjezdu safety car kvůli nehodě Viatorise předjeli i Buurman a Bratt a skončil na málo uspokojivém 16. místě.

Poslední závod šampionátu Asijské GP2 se jede zítra před startem velké ceny F1.

Výsledky:

1. Luca Filippi (It.), Meritus Racing 29 kol
2. Davide Valsecchi (It.) iSport + 2,0 s
3. Charles Pic (Fr.) Arden + 3.9 s.
4. Alvaro Parente (Por.) + 6,8 s.
5. Giacommo Ricci (It.) DPR + 8,0 s.
6. Sam Bird (Brit.) ART + 14,8 s.
7. Javier Villa (Šp.) Arden + 15,3 s
8. Edoardo Piscopo (It.) DAMS + 15,5 s.
...16. Josef Král (ČR) Super Nova + 30,2 s.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž