Frank Williams je z výsledků zklamán

Londýn - Šéf stáje Williams je nešťastný z výsledků týmu v sedmi dosavadních závodech sezony. "Nejsme vůbec potěšeni z toho, co předvádíme tento rok. Čísla hovoří jasně. Ze čtrnácti startů jsme dojeli pouze třikrát. Jediným plusem je, že jsme pokaždé bodovali," se smutným pohledem v očích konstatoval Frank Williams. Vozy týmu měly pět havárií, pět technických závad na vozu a žádnou na motoru. Třikrát byly "vystrčeny" z trati. "Je možná trochu zvláštní stěžovat si po oslavných článcích o nás v tisku. Ale my jsme si představovali mnohem více než osmnáct bodů po sedmi závodech. S tím se šampionát vyhrávat nedá," pokračoval šéf stáje.

Nejlepší výsledek Williamsu předvedl v dubnové Velké ceně San Marina Ralf Schumacher. Svým prvním vítězstvím ve formuli 1 přinesl týmu deset bodů. V druhém závodě sezony, Velké ceně Malajsie, dojel Němec na pátém místě. Druhý pilot stáje Juan Pablo Montoya dojel ve Španělsku na druhém místě.

Do Kanady se nicméně celý tým těší. Rychlý Montrealský okruh by měl vozům Williams sedět. "Já nejsem před závodem nikdy přehnaně optimistický. Ale našim silným motorům takový rychlé trati, jako je v Montrelu, opravdu padnou jako ulité. Potvrdilo se to v Brazílii," pokračoval šéf stáje.

Williams je s osmnácti body třetí v poháru konstruktérů a Ralf Schumacher je čtvrtý z dvanácti body mezi jezdci. Juanu Pablu Montoyovy patří osmé místo za šest bodů.

"Teď už to však nebude jen motor, který dělá naše výsledky. Aerodynamika je už na úrovni těch nejlepších. Vyvážení je skvělé a vůz je velmi dobře ovladatelný," dokončil Williams.  


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž