Fisichella doplatil na špatný start

Melbourne - Giancarlo Fisichella dokončil Velkou cenu Austrálie na desátém místě. Při prvním závodě v týmu Sauber se musel prodírat téměř celým jezdeckým polem. "Jsem velmi zklamaný, protože jsem mohl být mnohem výše. Nepovedl se mi start," vysvětloval italský jezdec.

Z počátku Fisichella zůstával za jedním z Jordanů. "Ztratil jsem hodně času za Heidfeldem. Jel velmi defenzivně a nemohl jsem se před něj dostat. Přitom jsem věděl, že jsem o mnoho rychlejší."

Později také Fisichella Heidfeldovi ujel. "Auto bylo výborně vyvážené a závod je pro mě povzbuzením pro budoucnost."

Felipe Massa se do Sauberu vrátil po roce testování ve Ferrari a z Grand prix Austrálie odstoupil ve 45. kole. "Auto bylo skvělé, ale později začalo být nedotáčivé, proto jsem v 19. kole dostal hodiny," popisoval problémy Brazilec.

Při smyku měl štěstí, že nepoškodil monopost. "Byl jsem kvůli nedotáčivosti trochu široký a najel na obrubník, který mě rozhodil. Naštěstí jsem do ničeho nenarazil. V závěru jsem musel kvůli závadě motoru odstoupit," dodal Massa.

Peter Sauber pochválil oba své piloty. "Giancarlo se dlouho trápil za pomalejšími auty, ale později ukazoval skutečný potenciál našeho C23. Navíc ho zdržel ještě defekt, kvůli kterému musel zajet dříve k úvodní zastávce v boxech," sdělil podrobnosti šéf švýcarského týmu.

Vzpomněl ještě nečekaný moment, kdy Felipe sváděl rovnocenný boj s loňským vicemistrem světa Kimim Räikkönenem. "Felipe se přetahoval na dráze s Kimim a dokonce ho dokázal předjet. Naneštěstí nemohl kvůli závadě motoru dojet do cíle."

ZPRAVODAJSTVI ZE ZÁVODU ZDE

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž