Fanoušci

Guyancourt - Fanoušci francouzské stáje Prost, která nyní čelí vážným ekonomickým potížím, nabízí již po měsíce svému oblíbenému týmu nejrůznější pomoc, někteří dokonce nabízejí i peníze.´Prost, v Francii známý jako "le Bleus" se dostal před měsícem do nucené správy kvůli nespláceným třiceti milionů dolarů pohledávek a jeho šéf nyní usilovně hledá velkého investora, který by společnost zachránil před hrozbou blížícího se bankrotu. "Dva či tři projekty vypadaly vážně. Dohoda s jednou společností byla velmi blízko, ale ukázalo se, že nám nedokáže zajistit ekonomickou stabilitu," přiznal Prost.

Alain Prost tak nedávno připustil, že se mu hledání zatím nevede a pokud se mu to do měsíce nepodaří, má tým jen malou šanci přežít.

Fan klub Prost vznikl ve stejné době, kdy Alain Prost vstoupil do F1 jako manažer a odkoupil stáj Ligier a má tisíce členů nejen z Francie, ale také z Evropy a ostatních koutů planety.

Podle představitelů stáj dostává nespočetné množství e-mailů a dopisů nabízejících podporu a skupinka nadšenců dokonce nedbala mrazivého počasí a s transparenty přišla dílny v Guyancourt, aby tak Prostu vyjádřili své sympatie. Společnost dokonce dostala od několika fanoušků nabídku, že jí v kritické situaci věnují dokonce své peníze.

Prost má také řadu fanoušku v České republice, neboť v jeho kokpitu se letos představil první Čech ve formuli jedna, Tomáš Enge. Právě francouzská stáj je také pro českého mladíka jednou  posledních možností, jak pro letošek získat angažmá v F1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž