Aston Martin, Tomáš Enge

Aston Martin, Tomáš Enge - Vůz Aston Martin DBR9 týmu Modena, posádka Antonio Garcia - Tomáš Enge. | foto: Petr Gabriel

Enge třikrát vyhrál, přesto skončil druhý

  • 2
Liberecký automobilový závodník Tomáš Enge vyhrál poslední díl série vytrvalostních závodů Le Mans v anglickém Silverstonu. Bylo to už jeho třetí prvenství v pětidílném kalendáři, šampionem třídy LMGT1 se přesto nestal. Bývalý pilot formule 1 obsadil spolu se španělským kolegou Antoniem Garciou celkové druhé místo.

"V posledním závodě jsme museli zvítězit a čekat, jak skončí největší soupeři," řekl Enge na svých internetových stránkách. "Ti bodovali, takže jsme na titul bohužel nedosáhli. Ale zažil jsem v Le Mans Series moc pěkný rok."

Okruh v Silverstonu, kde se jel závěrečný závod, je domácí tratí britského týmu Modena, za který Enge nastupoval. Liberecký jezdec startoval ze druhého místa, ale brzy šel do čela a vedoucí pozici udržel až do konce.

"Byl to opět super závod," uvedl Enge. "Náš Aston Martin DBR9 jel výborně, neměli jsme žádný větší problém, takže jsme postupně ujeli na rozdíl jednoho kola. Tři výhry z pěti možných jsou příjemné, obzvlášť ta poslední. Naše stáj Modena totiž sídlí v Silverstonu, což je vždy velká událost – vyhrát doma."

Kromě závodu v Silverstonu letos Enge kraloval i v italské Monze a na německém Nürnburgringu. V belgickém Spa dojel třetí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž