Enge tajně doufal, že Burti nepojede

Praha - Řeklo by se, že je to okamžik, na který se nadosmrti nezapomíná. Přesto si Tomáš Enge nepamatuje, kdy mu sportovní ředitel stáje Prost John Walton oznámil, že pojede zbytek sezony formule 1. "Bylo to někdy minulý týden. Ve středu, možná ve čtvrtek, nevím přesně," řekl Enge. Pilotovi-nováčkovi, který má za sebou pouhý jeden závod seriálu, tím stáj naznačila, že má obrovskou šanci vybojovat si stálé angažmá pro příští sezonu. Engemu by se tím splnil dětský sen.Engeho straší před USA nespolehlivost vozu
Pilot na zprávu netrpělivě čekal. Věděl, že v prvním závodě v Monze nezklamal, ale také si dobře uvědomoval to, že Prost má platnou smlouvu s Brazilcem Lucianem Burtim, kterého Enge kvůli havárii nahradil. Proto čekal, jestli bude Burti zdráv.

"Říkal jsem si, jak na tom asi je. Nepřeju samozřejmě Lucianovi nic zlého, ale v koutku duše jsem tajně doufal, že se to povede," přiznal Enge. "Pak to vyšlo." Lékaři oznámili, že nedoporučují, aby Brazilec do konce sezony startoval. "Měl jsem radost. Uvědomil jsem si, že mě zase čekají ty krásné nervy před závodem."


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon