Enge a formule 1? Věc se odkládá

  • 6
Praha - I kdyby se podařil návrat dvanáctého týmu do formule 1 za týden při Velké ceně Malajsie, Tomáš Enge u toho nebude. Jeho manažer Antonín Charouz dal přednost Engeho startu ve vytrvalostním závodě sportovních vozů v americkém Sebringu, který se termínově s Malajsií kryje. Enge pojede s vozem Ferrari týmu Prodrive. "Na téma Tomáš a formule 1 v roce 2002 budu dále jednat při Velké ceně Malajsie," řekl Charouz.

Manažer se nevzdal myšlenky, že by se Enge mohl vrátit do formule 1 díky nástupci týmu Prost, za který český jezdec loni absolvoval poslední tři Velké ceny. Zbytky zkrachovalého týmu koupilo minulý týden neznámé konsorcium, skryté za jménem britského obchodníka Charlese Nickersona.

Případný návrat týmu však komplikuje mnoho právních a technických nejasností. "Kdo za týmem stojí, nevím, ale vím, kdo za něj jedná," dodal bez dalšího upřesnění Charouz.  Enge má zatím platnou smlouvu s týmem formule 3000 Arden, kde ho první závod čeká 30. března v Brazílii.

Manažer před časem řekl, že je lepší jezdit na špici F3000 než na chvostu F1. "Tato strategie se nemění," prohlásil Charouz. "Pokud budeme mít jistotu, že do zmíněného týmu formule 1 vstoupí velký automobilový koncern s perspektivou dobrých výsledků, tak by tam Enge samozřejmě šel." 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž