Eddie Jordan viní z nehody Coultharda

Silverstone - Šéf stáje Jordan Eddie Jordan se na internetových stránkách týmu vložil do debaty, kdo zavinil kolizi v nedělním závodě formule 1 v Silverstonu. V první zatáčce po startu se střetly mclaren Davida Coultharda a Jordan Jarna Truliho a pro oba to znamenalo konec nadějí ve Ve velké ceně Velké Británie. "Nebyla to nijak výjimečná nehoda. Mám ale pocit, že vina za ni je na straně Davida Coultharda," tvrdí Jordan.

Eddie Jordan podezírá Coultharda, že ač věděl o Trullim, který se dostal ze čtvrtého místa na startu na jeho úroveň, neudělal mu prostor.

"Takový zkušený pilot jako David by se takové chyby dopustit neměl. Prostě vůz vedle sebe ignoroval a výsledkem bylo, že se připravil o praktické šance na boj o titul mistra světa. Přitom jen stačilo, aby pustil rychlejšího Jarna před sebe," vyčítal Skotovi šéf stáje.

Jarno Trulii prý neměl důvod,aby za se za každou cenu snažil dostat vpřed. Jen se snažil využít své startovní rychlosti a dostat se na pozici, které mu po startu patřila. 

"Jezdci takového kalibru jako je Coulthard, by se něco takového stávat nemělo. Chce tískat titul a potřebuje každý bod. Start se mu příliš nepodařil, a tak nemusel hned v první zatáčce dokazovat, že je lepší než Trulli. Měl mu ponechat místo, aby se mohl zařadit na pořadí, které mu po startu náleželo," zakončil Eddie Jordan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž