Coulthard zůstává u McLarenu

Budapešť - David Coulthard je dalším pilotem F1, kdo ví, za koho bude v příští sezoně jezdit. Vedení stáje McLaren totiž před Velkou cenou Maďarska oznámilo, že s jejími monoposty bude i nadále závodit. Skotskému pilotovi se letos moc nedařilo a šéfové týmu se údajně porozhlíželi po náhradě. Seznam kandidátů vedl Kolumbijec Juan Pablo Montoya z konkurenčního Williamsu, jehož chtěl McLaren dokonce vykoupit ze smlouvy. Z transakce ale sešlo.

"Těší mě, že budu za tým jezdit devátou sezonu," nechal se slyšet Coulthard.

"Cítím se tu jako člen rodiny.  Jsem  přesvědčený, že mé zkušenosti budou týmu něco platné a těším se na zbývající čtyři závody sezony. Udělám všechno, abych pomohl stáji v Poháru konstruktérů a Kimimu v boji o titul," dodal skotský pilot.

Naopak Kimi Räikkönen má své místo u McLarenu jisté. Finský pilot v této sezoně patří k uchazečům o mistrovský titul. V průběžném pořadí figuruje na třetím místě za Němcem Michaelem Schumacherem a Montoyou.

Coulthard sice vyhrál úvodní závod v Melbourne, ale v průběžném pořadí je až sedmý. V McLarenu působí už od roku 1996, předtím jezdil dvě sezony za Williams.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž