Coulthard závodil s prasklými žebry

L o n d ý n - Skotský jezdec formule 1 David Coulthard vybojoval v nedělní Velké ceně Španělska druhé místo, přestože závod absolvoval se třemi prasklými žebry. Zranění utrpěl minulé úterý při havárii svého letadla v Lyonu, při které zahynuli oba piloti. Coulthard se zachránil spolu se snoubenkou a kondičním trenérem. Přestože se podrobil vyšetření v nemocnici v Lyonu a později u lékaře formule 1 Sida Watkinse, žádné vážné zdravotní potíže u něho nebyly zjištěny.
O tom, že má Coulthard prasklá žebra, informovala jeho stáj McLaren až ve středu poté, co se pilot v úterý podrobil prohlídce na londýnské klinice.

"Kontrola ukázala, že David má pohmožděný hrudník a osmé, deváté a desáté žebro na pravé straně jsou prasklá," oznámilo vedení týmu. Coultharda trápily bolesti už během víkendu v Barceloně, ale šéf stáje Ron Dennis tvrdil, že jde jen o pohmožděniny. Zprávy, že má Coulthard zlomená žebra, Dennis popřel.

Podle Watkinse, který dal Coulthardovi dobrozdání pro závod ve Španělsku, se skotský jezdec objeví i v příští Velké ceně na Nürburgringu 21. května. "Tento týden David vynechá testování v Jerezu, aby se zotavil, ale nepochybujeme o tom, že v Německu
pojede," dodal Dennis.

Coulthard skončil v Barceloně druhý za týmovým kolegou Mikou Häkkinenem a v celkovém pořadí mistrovství světa je třetí.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž