Coulthard i Häkkinen jsou zatím spokojeni

  • 1
Suzuka - Vozy mclaren skončily páteční volné tréninky na čtvrtém a sedmém místě. Mika Häkkinen, který nejede jen poslední závod sezony, ale pravděpodobně i poslední v kariéře, byl rychlejší. S pátečním výkonem byl spokojen. "Dnešní jízdy ve mě zanechaly pozitivní pocit. Krok po kroku se nám podařilo optimalizovat nastavení. Pro tento okruh to je velice složité. Je to velmi záludná trať, zvláště první část s rychlými zatáčkami," nechal se slyšet dvojnásobný mistr světa.

Unikátní trať v Suzuce je druhou nejdelší v kalendáři a původně byla konstruovaná jako testovací okruh. Extrémně se na ni opotřebovávají pneumatiky a vyžaduje střední nebo vysoký přítlak. Nejvíce vítězství zde dosáhly právě vozy mclaren - 6.

David Coulthard se zde pokusí pojistit si druhé místo v šampionátu. V závodě mu stačí dojet lepší než pátý. V pátek zajel sedmý čas a odkroužil 33 kol.

"Normální páteční tréninky," řekl skotský jezdec. "Zkoušeli jsem pneumatiky a snažili se dosáhnout ideálního nastavení monopostu. S výsledky jsem spokojen."

Coulthard měl na trati jeden větší problém. Nevešel se do první zatáčky a vyjel z trati. Poté se mu začalo kouřit z monopostu. "Žádné velké drama to nebylo. Rychle jsem to vyřešili. Už se těším na zítra. Chci zakončit sezonu co nejlepším výsledkem," dodal. 

Mika Häkkinen těsně před začátkem svých asi posledních tréninků ve formuli 1 se soustředí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž