Čechům se ve ve formuli BMW nedařilo

Norisring - Minulý víkend absolvovalo mistrovství formule BMW-ADAC na Norisringu 9. a 10. závod svého šampionátu. Dvakrát triumfoval Němec řeckého původu, Alexander Margaritis. Opravdovým vítězem podniku ale byl Nico Rosberg (syn slavného Kekeho). Nico pozicemi 4 a 2 pilně sbíral body a zvýšil tak svůj náskok v celkové tabulce na 46 bodů. Při normálním průběhu sezony mu ve zbývajících 6ti závodech již bude jen těžko možné, titul vzít. Od podobných výsledků je český tým Charouz ISR ve své první sezoně ještě velmi vzdálen.

Ani jednomu ze tří pilotů tmavomodrých monopostů se nepodařilo dojet na bodovaném místě. Ba ještě hůře. Po nepříliš vydařené kvalifikaci (14. Salaquarda, 24. Kostka a 27. Novotný) se sobotní závod postaral i o dosti šrotu. Hlavně Tomáš Kostka a Filip Salaquarda pocítili tvrdost, se kterou se v této formuli jezdí, naplno.

Již v 5. kole si Kostka v souboji se soupeřem utrhl nos vozu, jehož díly poškodily i vedení brzdové kapaliny. Šest kol před cílem svůj vůz musel odstavit i Salaquarda. Při srážce s pilotem Eifellandu, Wirthem, si zlomil zadní závěs. Do cíle tak dojel pouze zkušený Marek Novotný, jako patnáctý.

Protože se v neděli startovalo podle výsledku sobotního závodu, nebyly tak předpoklady pro úspěch valné. Novotnému hned v první zatáčce jeden soupeř ohnul zadní spoiler a Marek se tak bezmocně propadával polem. Nakonec dojel 19. Ani Salaquardovi a Kostkovi se nepodařilo opustit zadní čtvrtinu pole. Po boji s Lancem Arnoldem dojeli v závěsu jako 14. a 15.

Mistrovství ještě má před sebou závody na Lausitzrinu, Nurburgringu a A1-Ringu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž