Buttton svého nástupce Montoyu obdivuje

Londýn - Když tým Williams oznámil, že Juan Pablo Montoya se vrací do stáje, měl za sebou nováček Jenson Button velmi úspěšný debut ve formuli 1. Musel však své místo přenechat právě Kolumbijci. Angličan byl velmi zklamaný, že musí odejít do Benettonu. K Montoyovy však žádnou zášť nechová. "Nemohu neobdivovat způsob, jakým Juan Pablo Montoya vstoupil do mého bývalého týmu Williams. Bylo by krásné jezdit příští sezonu s ním ve stáji. K tomu však nedojde," nechal se slyšet nováček roku 2000.

Buttonovu pozici nováčka roku zaujal v sezoně 2001 Montoya. Zdá se, že tým Williams si toto odcenění přisvojil.

Jenson Button mohl tento rok z Benettonu pouze pozorovat, jak si Ralf Schumacher připisuje tři vítězné velké ceny a Juan Pablo Montoya jednu. Navzdory nepodařené první sezoně v Benettonu je Button potěšen skvělými výkony své bývalé stáje i svého "nástupce" Montoy. Brit doufá, že s vozem formule 1 Renault jim bude schopen v sezoně 2002 konkurovat.

"Byl to báječný pocit, vidět Williams na čelních místech startovního pole. Přeji hodně štěstí Montoyovy, potvrdil vynikající pověst s kterou do formule 1 přišel. A to štestí mu právě často chybělo. "


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž