Burti: Jeanovi děkuji za pomoc

Paříž - I když je Brazilec Luciano Burti ve formuli jedna první rok, zažil už několik stájových kolegů, tím posledním se tento týden stal Heinz-Harald Frentzen. „Musím říci, že to považuji za štěstí, když mohu pracovat s různými závodníky. Každý z nich mě naučil hodně, protože jezdili ve špičkových týmech a dokázali vítězit. Bylo pro mě potěšení s nimi pracovat. A pokud jsem byl na stejné úrovni jako oni, nebo dokonce rychlejší, celé depo to vidělo a ocenilo," uvedl Burti.

Burti během sezony opustil Jaguar, kde jezdil s Eddie Irvine, aby se stal v Prostu stájovým kolegou francouzského matadora Jeana Alesiho. Nyní bude jezdit s Němcem Frentzenem, jehož před domácí Velkou cenou vyhodil Eddie Jordan.  „Chtěl bych Henize-Haralda v týmu přivítat. Vím, jak je to těžké uprostřed sezony změnit tým. Nabídnu mu pomoc a věřím, že si v Prostu brzy zvykne," uvedl mladík.

„Zároveň bych chtěl poděkovat Jeanu Alesimu za všechnu pomoc, kterou mi během naší společné práce nabídl a u Jordanu mu přeji hodně štěstí. Je dobré vědět, že v týmu bude opět někdo, kdo je velmi zkušený a bude pokračovat ve vývoji vozu. Pro nováčka je nejlepší škola, když může porovnávat své výkony s někým, kdo patří mezi nejlepší jezdce formule jedna," dodal Burti.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž