Burti dal přednost před závody svatbě

  • 1
Belo Horizonte - Testovací jezdec Ferrari Luciano Burti se oženil o víkendu v brazilském Belo Horizonte se svojí dlouholetou přítelkyní Carolinou Camposovou. Obřad byl čistě soukromý a mladý pár strávil svůj svatební den v úzkém kruhu rodiny a přátel. Burti a Camposová se poznali v roce 1999 v Cambridge, kde Brazilec během svého působení v britské Formuli 3 studoval angličtinu.

Kvůli svatbě oželel Burti účast na vytrvalostním závodě motokár 500 mil Granja Viana, kde měl být členem týmu Rubense Barrichella. Právě stáj vicemistra světa F1 na dráze v blízkosti Sao Paula triumfovala, když Rubinhovými spolujezdci byli Tony Kanaan a Felipe Massa.

Jen pár dní na to se Luciano Burti zúčastnil tradičního fotbalového utkání automobilových závodníků. Zde se stal členem týmu svého staršího bratra Leadra Burtiho. Turnaje se zúčastnilo celkem 65 jezdců rozdělených do několika týmů. Mezi nimi byli například Rubens Barrichello, Felipe Massa, Felipe Giaffone, Tony Kanaan a závodník MotoGP Alex Barros. Kromě toho, že si zahráli fotbal, potěšili závodníci kolem osmdesáti hendikepovaných dětí, o něž se stará nezisková organizace AACD.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž