Briatore: Moje pozice v Renaultu je pevná

Enstone - Šéf stáje Renault Flavio Briatore se nechal slyšet, že u týmu chce zůstat ještě nejméně další tři roky a že se jeho vztah se zbytkem vedení týmu se zlepšil úměrně tomu, jak se ke konci sezony lepšily výsledky vozů. Zkušený manažer tak reagoval na některé informace, podle nichž by měl kvůli problémům s rozjezdem nového motoru Renault V 10 s netradičním úhlem válců 111o tým opustit. "Prezident sportovní divize Renaultu Patrick Faure už dříve potvrdil, že s mojí pozicí je vše v pořádku," uvedl manažer.

"Zůstávám u týmu další tři roky a nechci na tom nic měnit. Zůstávám integrální součástí Renaultu. Byla tu určitá nevraživost mezi britskou a francouzskou částí týmu. Ale všecko se zlepšilo poté, co se dohodly," řekl Briatore italskému listu Gazzetta dello Sport.

Na začátku sezony bojovali Giancarlo Fisichella a Jenson Button na konci startovního pole s monoposty Minardi, ale ve druhé polovině roku se vozy Benetton výrazně zlepšily a dokázaly naplno využít potenciál nového agregátu. Nejvíce se stáji dařilo ve Spa, kde skončil Fisichella dokonce na stupních vítězů.

Briatore se nedávno stal terčem novinářů, protože se ho chystá žalovat jeho bývalá přítelkyně, supermodelka Naomi Campbellová, za údajné napadení na jeho jachtě. To příliš nepotěšilo konzervativní část vedení Renaultu, i když továrna vyslovila Italovi plnou podporu.

Briatore je také známý jezdecký manažer. Zastupuje Jarna Trulliho, jenž nyní odešel od Jordanu k Renaultu a stojí také za odchodem Španěla Fernanda Alonsa od Minardi. Talentovaný mladík bude příští rok testovat monoposty Renault.

Jediným jezdcem, který u Renaultu nyní není nijak k Italovi vázán, je Brit Jenson Button. Jeho jezdecká práva totiž vlastní Frank Williams a do francouzské stáje byl pouze zapůjčen. To také činí jeho pozici v týmu velmi nejistou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž