Bourdais, Toro Rosso

Bourdais, Toro Rosso - Sébastien Bourdais při tréninku GP Kanady F1. | foto: Reuters

Bourdais v Toro Rosso končí, potvrdilo vedení týmu F1

  • 1
Odchod francouzského jezdce Sebastiana Bourdaise z týmu Toro Rosso, o kterém bylo rozhodnuto již v neděli - čtěte ZDE, dnes potvrdilo vedení týmu F1 v oficiálním prohlášení. "Druhý rok spolupráce se Sébastienem nenaplnil naše očekávání," uvedl šéf stáje Franz Tost.

Velkou cenu Maďarska čtyřnásobný šampion dnes už neexistující americké formulové série ChampCar určitě nepojede. Formule 1 tak přichází o jediného francouzského pilota, což je pro zemi bývalých hvězd Prosta, Alesiho, Arnouxe nebo Laffita velká potupa.

Bourdais v tomto roce pravidelně prohrával se švýcarským kolegou Sébastienem Buemim, nováčkem seriálu. Do pořadí šampionátu přispěl Bourdais pouze dvěma body z devíti závodů.

O jeho odchodu se spekulovalo už loni, kdy získal čtyři body, zatímco jeho tehdejší kolega Sebastian Vettel 35 a navíc přidal prvenství v Monze.

Toro Rosso v oficiální zprávě neuvedlo, kdo Bourdaise nahradí, ale asi jedinou alternativou je jeho devatenáctiletý španělský testovací jezdec Jaime Alguersuari.

Ten tak má velkou šanci stát se nejmladším pilotem formule jedna v historii. Dosavadního rekordmana Mikea Thackwella, jenž debutoval v roce 1980 v Tyrrellu, by překonal o 58 dnů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž