Fernando Alonso s vozem Renault

Fernando Alonso s vozem Renault - Španělský jezdec Fernando Alonso s vozem Renault při tréninku před Velkou cenou Austrálie. | foto: Reuters

Bojím se Buttona, přiznal Alonso

  • 15
Melbourne - Schumacher? Räikkönen? Kdepak. Za největší překážku k vítězství ve Velké ceně Austrálie pokládá úřadující mistr světa Alonso zástupce Hondy Jensona Buttona. "Nikdy nedělá chyby a je rychlý za všech okolností," pochválil ho Alonso. V pátečních trénincích v Melbourne prohrál jezdec Renaultu právě jen se šestadvacetiletým Britem.

Button si vyjel čtvrtý čas za nejlepšími testovacími jezdci, Alonso se držel za ním v těsném závěsu. V pátek Španěl samozřejmě šetřil motor, takže na dráze absolvoval pouze 14 kol, Button dokonce jen 12.

Ačkoli podle kurzů sázkových kanceláří by se měl soustředit spíše na útok Ferrari a Michaela Schumachera, Alonso označil za nejsilnějšího soupeře Buttona, ačkoli Brit ještě od debutu v roce 2000 ve Williamsu nezískal ve formuli 1 jediné vítězství.

"Myslím, že je to vynikající jezdec a teď mají i velmi konkurenceschopné auto," chválí Hondu Alonso. "Schopnosti Buttona jsme mohli poznat v roce 2004, kdy jezdil hned za oběma Ferrari a byl pořád na stupních vítězů. Ukázal, že je hodně vyrovnaným jezdcem."

Hned však nezapomněl mistr světa dodat, co Buttonovi chybí: "Ale k titulu potřebujete něco víc. Musíte vyhrávat závody a mít štěstí. Musíte být co možná nejlépe připraveni na rozhodující části šampionátu a váš tým musí neustále pracovat na vývoji."

Alonso sice věří, že Renault má stále nejlepší formu ze všech účastníků šampionátu, ale pokud se Buttonovi podaří tréninkovou rychlost udržet i při kvalifikaci, může mít problém.

"Honda je na tom podobně jako my. Starty máme sice stále nejlepší z celého paddocku, ale Honda se od loňska hodně zlepšila. Pokud bude Button po kvalifikaci přede mnou, může to být hodně zajímavé," dodal Alonso.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž